Over mij

Marc Dullaert is de eerste Kinderombudsman van Nederland Kinderen hebben rechten - Standingen zet zich al jaren in voor de rechten van het kind. Hij is de oprichter en bestuursvoorzitter van de Stichting KidsRights.
Dullaert is grondlegger van de Internationale Kindervredesprijs en voorzitter van het Children's Peaceprize expertcomité. Voor de KidsRights Millenium Developmentgoals Conference was hij initiatiefnemer. Deze conferentie vond plaats onder voorzitterschap van de nobelvredesprijswinnaars emeritus aartsbisschop Tutu en voormalig president van Zuid-Afrika De Klerk.
Marc Dullaert is sinds september 2015 voorzitter van het Europese Netwerk van Kinderombudsmannen (ENOC).

 

de Kinderombudsman

2011-heden

Logo KinderombudsmanDe Kinderombudsman controleert of de overheid de kinderrechten in Nederland naleeft. Hij doet dit ook bij private organisaties in het onderwijs, de kinderopvang, de jeugdzorg en de gezondheidszorg.

Op basis van signalen en onderzoeken adviseert hij – gevraagd en ongevraagd – het parlement en instanties. Hij probeert structurele oplossingen te vinden voor problemen die met de rechten van kinderen te maken hebben. De Kinderombudsman is een Hoog College van Staat en een ambt dat wordt toegekend door de Tweede Kamer.

Oprichter & bestuursvoorzitter KidsRights

2003 – heden

Logo KidsRightsKidsRights komt op voor de positie van zeer kwetsbare kinderen waar ook ter wereld. Hiervoor biedt KidsRights directe, op maat gesneden hulp aan deze kinderen èn vraagt om aandacht voor hun positie en hun rechten. KidsRights helpt door bestaande, goedlopende lokale projecten te financieren die zich richten op 5 essentiële basisvoorzieningen: gezondheidszorg, voeding, onderwijs, onderdak en aandacht. Daarnaast vraagt KidsRights aandacht door kinderen een podium te bieden, kinderen die vaak niet zelf de aandacht van de wereld kunnen trekken. Zoals Nobel Vredesprijswinnaar Desmond Tutu zei: "KidsRights seeks to give a voice to the voiceless."

D&D Mediagroep

2003 – 2009

CEO en aandeelhouder

Ivo Niehe Producties

1996 – 2003

Algemeen directeur en aandeelhouder bij Ivo Niehe Producties

Opleiding

1994- 1996

Nyenrode MBA

1983 – 1988

Katholieke Universiteit Leuven
Licentiaat Sociale Wetenschappen/Communicatiewetenschappen